Nyak mozgatja a fejet…

Amikor az embernek gyermeke születik nagyon gyorsan rájön, hogy minden, amit addig a gyerekekről gondolt megdőlt, szintúgy a gyereknevelésről és annak példáiról. Úgy általában elmondható, hogy a gyerekek nagyon különleges kis emberkék. Nem csak a családban, a mindennapi életben is. Az egész élethez való hozzáállásuk, a hihetetlen őszinteségük és a világra való rácsodálkozásuk mindig nagyon felvillanyoz engem. Kis egyéniségek, és semmiképp sem személyiség nélküli kis gügyögő babák, ahogy nagyon sokan tekintenek rájuk.

Amióta azonban megszületett a mi kisfiúnk a férjemmel látom már a másik oldalát is a dolgoknak. Az a mérhetetlen makacsság és öntudat, ami ebben a gyerekben összpontosul szerintem az én és a férjem családjában nincs meg még akkor sem, ha mindenki hasonló tulajdonságainak erejét összeadjuk. Hihetetlen nehéz vele nagyon sokszor. Mindig mindent természetesen jobban tud nálunk és egyszerűen nem enged a véleményéből, őt nem lehet meggyőzni.

Pontosan emiatt, és mert édesanyám mindig azt mondta, hogy a nyak mozgatja a fejet, okosan kell keverni a kártyákat és mindent el lehet érni még egy házasságban is, hát miért is ne működhetne ez a gyereknél is, ha valamit nagyon szeretnénk például, mondjuk egy macbook tok folyamatos használatát a gépén, akkor úgy kell kommunikálnunk, hogy még véletlen se vegye észre, hogy mi azt szeretnénk, ha használná a tokot, igényt kell kelteni benne, hogy ő vágyjon rá, és néha még azt is meg kell lépni, hogy elmondjuk, nem vehet. Akkor aztán biztosan minden követ megmozgat majd, hogy legyen egy ilyen tok a gépén.

Tehát, mi vettünk a férjemmel egy tokot a gépünkre, a macbooktok.hu oldalról, és még az oldalt is nyitva hagytuk neki, hogy felkeltsük az érdeklődését, és ki is választhassa azt, amiért majd nagyon megküzd, mert bizony mi sokszor elmondjuk, hogy ő nem rendelhet ilyet, és nincs is rá szüksége. A taktika sikerült. A tok azóta már a gyerek gépén van és bizony le se veszi róla sosem. Azt hiszem ez után nagyon sok dologra fogjuk alkalmazni ezt a technikát.

Leave a Comment