Márka független szerviz – miért jobb?

Mindenki a maga dolgával foglalkozzon. Helyes-e ez az állítás akkor is, ha mobiltelefonokról van szó? Márkaszervizbe vagy független szervizbe érdemes beadni a javítandó készüléket? Vajon ennyire fekete-fehér az egész helyzet? Azt gondoljuk, a legnagyobb bizonyosságot egy kipróbált, nagy tudású szakértő, vagy szakértői gárda adhatja és nem a szerviz függetlenségének kérdése. Mégis érdemes végig venni a pro és kontra érveket a szerviz kiválasztása előtt.

Egy-egy márka sajátosságait és esetleges szériahibáit lehetséges, hogy jobban ismerik egy adott márkaszervizen belül kiképzett szakemberek, sok hasonló készülék javításával igazán mély ismeretekre tesznek szert egy-egy típus terén.

Viszont az egy márka adta sémában való gondolkodás néha pont a problémák okának megtalálását hátráltatja.

A független szervizekben edződött kollégák sokféle márkával találkoznak naponta, így ha ismeretlen vizekre kell evezni a problémamegoldáshoz, a szerteágazó tapasztalat rejti a választ néhány nagyobb kihívásra. Természetesen a független szervizek is nyomon követik egy-egy márka általános szériahibáit.

Nincs ez másként az https://androidszerviz.hu/ csapatánál sem, ahol már a honlapon is feltüntetik a repertoárjukba tartozó márkák sajátos, gyakran visszatérő problémáit. Nem mellesleg egy független szervizben nem érdeke a munkatársaknak a márkahűség megőrzése, így céges nyomás nélkül ki lehet kérdezni a véleményüket az egyes típusokkal, márkákkal kapcsolatban. Azzal pedig rengeteg pénzt és időt spórolunk meg, hogy egy szakértő tapasztalatait figyelembe véve döntünk egy esetleges új márka kipróbálásáról, vagy egy telefon javítási költségeinek mérlegeléséről.

Leave a Comment